Informații zi de zi

Se ridică restricțiile? Anunț de ultimă oră. Ce au decis autoritățile

Anunț major pentru milioane de români. Deși suntem încă în plină pandemie de coronavirus, iar cazurile cresc alarmant de la o zi la alta, o serie de restricții ar urma să fie ridicate. Ce decizie au luat autoritățile?

Vești bune pentru iubitorii de fotbal. Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, dă vestea așteptată de multe persoane. Potrivit acestuia, partida România – Norvegia, programată pe 15 noiembrie, ar putea fi prima care s-ar desfășura cu spectatori.

Anunțul a fost făcut de Ionuț Stroe în cadrul emisiunii ProSport Live. Ultima partidă de pe teritoriul României care s-a disputant cu suporteri în tribune a fost Rapid – CSM Reșița, scor 0-1, din 8 martie.

“Prima evaluare în raport cu această decizie va fi luată după data de 1 octombrie. Probabil că săptămâna viitoare vom concluziona și vom oferi o informație vizavi de perspectiva redeschiderii. Mi-ar plăcea să începem cu competițiile care nu au frecvență foarte mare a meciurilor, de exemplu, de ce nu, România – Norvegia din 15 noiembrie să fie meciul cu care să deschidem. Urmând ca progresiv să ajungem și la Liga 1 și la alte competiții”, a declarat ministrul Tineretului și Sportului la ProSport Live.

Ce trebuie să știe spectatorii
De asemenea, în urmă cu câteva zile, Ionuț Stroe preciza că prioritate va avea accesul spectatorilor la competițiile care se desfășoară în aer liber, unde riscul de infectare cu coronavirus este mai mic.

“Prezența spectatorilor în săli deocamdată e destul de complicată. Prioritate vor avea sporturile în aer liber. Riscul de infectare e mult mai mare în spații închise. Probabil că în acest an (n.red. va fi permis accesul suporterilor), eu sunt un optimist. La nivel normativ suntem pregătiți cu modul în care să reluăm prezența spectatorilor pe stadioane, ne trebuie doar un moment oportun.

Există deja discuții pe care le avem cu FRF și LPF. Va trebui apoi să discutăm cu cluburile și cu suporterii, gradul în care se vor conforma regulilor este unul esențial. Cu toții cunoaștem emoția participării la astfel de evenimente, de multe ori te face să te manifești altfel”, afirma ministrul Tineretului și Sportului.

Accesul fanilor în tribune a fost oprit pe data de 8 martie, odată ce au apărut primele cazuri de coronavirus în țară.